Nieuws

Dutch Pork Expo 2021: weer netwerken en live de actualiteiten bespreken

21-10-2021

Op dinsdag 12 en woensdag 13 oktober was Vion Farming aanwezig op de tweede editie van de Dutch Pork Expo in de Brabanthallen in Den Bosch. Op dit tweedaagse nationale vakevent voor de varkenshouderij stonden beleving, verduurzaming, hightech en innovatie, risicomanagement en de kansen en uitdagingen van de arbeidsmarkt centraal. De Dutch Pork Expo werd dit jaar door ruim 3300 mensen bezocht.

Bezoekers van de Dutch Pork Expo, veelal varkenshouders, konden ruim twintig innovaties op het gebied van voermanagement, slimme monitoringssystemen, klimaatbeheersing, stalinrichting en mestverwerking bekijken. Ook was er catering aanwezig. Op het Kookplein konden bezoekers genieten van verschillende kleine gerechten bereid met vlees van Vion.

Winactie
Bij de Vion-stand konden bezoekers deelnemen aan een leuke winactie; Raad het gewicht van de ham en win! Door het gewicht van een Robusto-ham te raden maakten zij kans op een professionele The Bastard barbecue. De Robusto-ham trok veel bekijks onder de bezoekers. Rini, leverancier van Vion, raadde als enige het exacte gewicht en kreeg de barbecue een paar dagen na de Dutch Pork Expo thuis bezorgd. ‘‘Ik had een goed gevoel bij de schatting die ik had gedaan, maar dat ik het exacte gewicht zou raden had ik niet verwacht. Ik ben erg blij met de mooie barbecue.’’, aldus Rini.

Tafeldebat
Op de eerste dag van de Dutch Pork Expo werd er onder leiding van Esther de Snoo (hoofdredacteur van Nieuwe Oogst) een live debat gehouden over de toekomst van de varkenshouderij. Koen van Bergen (Director Livestock & Supply Chains bij Vion) was een van de tafelgasten om te praten over onder andere het produceren voor nationale- en internationale vraaggestuurde ketens.

De medewerkers van Vion Farming vonden het fijn om veel van hun leveranciers weer live gesproken te hebben en kijken terug op een geslaagd evenement.