Hidden

Met FarmingNet betere varkens en hoger saldo

FarmingNet is een online informatiesysteem voor de varkenshouder. Het systeem geeft de varkenshouder direct inzicht in de gewichten en de spier- en spekdikte van de geleverde dieren. Daarnaast krijgt de varkenshouder extra informatie, bijvoorbeeld over de prestaties per afdeling. Dat levert belangrijke kennis op over de gezondheid van de varkens en het saldo. Bovendien is het mogelijk om anoniem meerdere locaties of bedrijven te vergelijken.

Samen met de medewerker van Vion Farming, de tussenpersoon, de dierenarts en/of de voervoorlichter kan de varkenshouder met de gegevens aan de slag om het resultaat te verbeteren. In veel voorkomende gevallen wordt de vermeerderaar ook betrokken bij dit verbetertraject.

Leveranciers binnen het marktconcept Good Farming Star hebben de mogelijkheid om zich aan te melden voor de jaarlijkse benchmark.

Hidden

Betere kwaliteit, beter saldo

De continue informatiestroom en gegevensuitwisseling helpen de varkenshouder zijn bedrijfsvoering te optimaliseren. Dat brengt de totale kwaliteit van productie en product en het saldo van het boerenbedrijf op een steeds hoger niveau. Door de nauwe samenwerking leveren varkenshouders en Vion marktgerichte producten voor afnemers en consumenten.

Hidden

Varkens via FarmingNet opgeven

De varkenshouder kan de dieren die hij wil leveren overzichtelijk opgeven via FarmingNet. Tevens verstrekt de varkenshouder op hetzelfde moment automatisch informatie over voer en het gebruik van diergeneesmiddelen. Dit is niet alleen belangrijk voor de ketenkeuring die Vion hanteert. De varkenshouder en Vion voldoen daarmee ook aan de wettelijke verplichting om voedselketeninformatie te verstrekken.

Een juiste opgave levert geld op

Bij een juiste opgave is er voor de varkenshouder een beloning. Per varken kan dat 30 eurocent extra opleveren: 10 eurocent voor de opgave, 10 eurocent voor opgave één week vooruit (en een afwijking kleiner dan 5%) en nog eens 10 eurocent voor opgave twéé weken vooruit (bij een afwijking kleiner dan 10%).

Hidden

Farming Update

Farming Update is de nieuwsbrief van Vion voor leveranciers en andere betrokkenen bij Vion Farming. Meld u nu aan voor de Farming Update en blijf op de hoogte van ontwikkelingen van Vion en in de sector.

Aanmelden* is simpel: klik hier en geef ons uw e-mailadres door, zodat u de Farming Update voortaan rechtstreeks in uw mailbox ontvangt. Alleen uw e-mailadres volstaat voor de aanmelding.

*Door uzelf aan te melden geeft u toestemming voor het gebruik van uw e-mailadres voor het versturen van de nieuwsbrief Farming Update. U kunt zich te allen tijde afmelden door een e-mail te sturen naar farming@vionfood.com of door in de nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze privacyverklaring.

Hidden
  • FarmingNet

    Het online informatiesysteem voor de varkenshouder dat inzicht geeft in o.a. de gewichten en spier- en spekdikte van de geleverde dieren

  • Farming Update nieuwsbrief

    Meld u nu aan voor de nieuwsbrief van Vion Farming