Met Farmingnet betere varkens en hoger saldo

Farmingnet is een online informatiesysteem voor de varkenshouder. Het systeem geeft de varkenshouder direct inzicht in de gewichten en de spier- en spekdikte van de geleverde dieren. Daarnaast krijgt de varkenshouder extra informatie, bijvoorbeeld over de prestaties per afdeling. Dat levert belangrijke kennis op over de gezondheid van de varkens en het saldo. Bovendien is het mogelijk om meerdere locaties of bedrijven te vergelijken.

Samen met de medewerker van Vion Farming, de tussenpersoon, de dierenarts en/of de voervoorlichter kan de varkenshouder met de gegevens aan de slag om het resultaat te verbeteren. In veel voorkomende gevallen wordt de fokker ook betrokken bij dit verbetertraject.

Leveranciers binnen het marktconcept Good Farming Star hebben de mogelijkheid zich aan te melden voor de benchmark.

Varkens via Farmingnet opgeven

De varkenshouder kan de dieren die hij wil leveren overzichtelijk opgeven via Farmingnet. Tevens verstrekt de varkenshouder op hetzelfde moment automatisch informatie over voer en het gebruik van diergeneesmiddelen. Dit is niet alleen belangrijk voor de ketenkeuring die Vion hanteert. De varkenshouder en Vion voldoen daarmee ook aan de wettelijke verplichting om voedselketeninformatie te verstrekken.

Een juiste opgave levert geld op

Bij een juiste opgave is er voor de varkenshouder een beloning. Per varken kan dat 30 eurocent extra opleveren: 10 eurocent voor de opgave, 10 eurocent voor opgave één week vooruit (en een afwijking kleiner dan 5%) en nog eens 10 eurocent voor opgave twéé weken vooruit (bij een afwijking kleiner dan 10%).

Aantal opgave in week

Aantal geleverd in week

 

Voorbeeld

10

11

12

Premie

1

100

105

110

110 x € 0,30

2

100

100 X

90

90 x € 0,20

3

100 X

100 X

50

50 x € 0,10

4

-X

100

100

100 x € 0,20

5

-X

-X

100

100 x € 0,00

Betere kwaliteit, beter saldo

De continue informatiestroom en gegevensuitwisseling helpen de varkenshouder zijn bedrijfsvoering te optimaliseren. Dat brengt de totale kwaliteit van productie en product en het saldo van het boerenbedrijf op een steeds hoger niveau. Door de nauwe samenwerking leveren varkenshouders en Vion marktgerichte producten voor afnemers en consumenten.

Volg VION

Actuele varkensprijzen - lees meer

  Week 16 Week 17
Vleesvarkens € 1.76 € 1.76
Slachtzeugen € 1.51 Onbekend
Biggen € 63.50 Onbekend
Kilogram-verrekenprijs Biggen € 0.80 Onbekend

Nieuws

Ruim 10.000 mensen bezoeken de Good Farming Star- en De Groene Weg-varkenshouders tijdens de AH Buitendag

Vion verbetert opnieuw prestaties en publiceert eerste corporate social responsibility rapport

Vion concentreert activiteiten in Emstek, Nedersaksen (D) en sluit locatie Zeven

Vion introduceert nieuwe vraaggestuurde aanpak varkenshouderij

Vion investeert € 8 miljoen in productielocatie Apeldoorn