Vion Pork introduceert nieuw concept: Tomahawk

Stoer barbecue-product voor de internationale retail

Boxtel, 26 april 2018 – Het nieuwste product van Vion Pork is beleving in de vorm van een stoer barbecue-product: Tomahawk. Tomahawk wordt vanaf de eerste week mei 2018 geïntroduceerd bij de internationale retail in verschillende Europese landen. Vion biedt dit product onder eigen merk aan. Op de beurzen in Denemarken, Spanje en Italië waar Vion dit voorjaar aanwezig is, neemt Tomahawk – als onderdeel van het barbecue-assortiment – een prominente plaats in in de stand.

De kant-en-klaar gemarineerde Tomahawk is er in drie smaken: Herbs de Provence, Sweet & Smokey en Hot & Spicy en weegt tussen de 300 en 400 gram. Het smakelijke varkensvlees-aan-bot heeft de vorm van een tomahawk.

Beleving
Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer bij Vion Pork: “Uit onze Vion Consumer Insights blijkt dat consumenten enerzijds gaan voor ‘gemak’ bij het kopen van vleesproducten. Anderzijds is er een trend waarbij consumenten kiezen voor premium-concepten, geënt op smaak en kwaliteitsbeleving. De Tomahawk combineert beide trends. Het is een stoer, gemakkelijk te bereiden kwaliteitsproduct voor op de barbecue.”

Productintroductie
Tomahawk wordt Europa-breed verkocht onder eigen merk. Qua design en sleeve heeft het product een premium uitstraling. “De lancering vindt vanaf de eerste week mei plaats; dichtbij het zomerseizoen. Het nieuwe product is een specialty. Barbecue is populair”, aldus Van der Meer. “Het is een emotionele gebeurtenis: bij zonnig weer nodigen mensen hun vrienden uit voor een lekkere maaltijd. Ze willen goed voor de dag komen met een stoer en smakelijk stuk vlees. Tomahawk biedt de consument een echte indulgence experience.”

Vion
Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en sales support offices in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van € 5,1 miljard.

—————————————————————————————-

Noot voor de redactie
Voor meer informatie:
Vion Pork
Afdeling Communicatie
Irene Gloudemans
Tel. +31 6 23 39 04 46
E-mail: irene.gloudemans@vionfood.com