Symposium en open dag in Emstek – Vion zet transparante koers voort

Emstek, 11 september 2018Ter afsluiting van het 25-jarige jubileum van Vion Emstek, nam Barbara Otte-Kinast, Nedersaksische minister van Voedselvoorziening, Landbouw en Consumentenbescherming, op maandag 10 september 2018 officieel een nieuw camerabewakingssysteem in gebruik op deze locatie; voor het gedeelte met levende dieren. Dit officiële moment maakte onderdeel uit van een symposium over ‘Voedingsketens van de toekomst’, waarbij 170 experts en ketenpartners aanwezig waren. De dag ervoor waren meer dan 3.000 mensen naar Vion Emstek gekomen voor een grote open dag op het bedrijfsterrein.

Tijdens het symposium werd het thema ‘Voedingsketens van de toekomst’ door verschillende sprekers  belicht; elk vanuit hun eigen invalshoek. Onder andere nieuwe manieren om op consumentenwensen in te spelen, transparantie en dierenwelzijn kwamen aan de orde. Minister Barbara Otte-Kinast benadrukte dat bij het houden van dieren in de landbouw – naast economische factoren - oog voor dierenwelzijn belangrijk is. Vion heeft de afgelopen jaren op het gebied van dierenwelzijn en transparantie stappen gezet. "Ik verwelkom de camera-installatie hier in Emstek als een volgende stap op het gebied van transparantie. Transparantie schept vertrouwen bij de consument", aldus de minister.

Ronald Lotgerink, Vion’s CEO, benadrukte het belang van transparantie en dierenwelzijn bij Vion. "Vion werkt voortdurend aan verdere verduurzaming. We zijn transparant, iedereen kan in ons CSR-verslag lezen waar we staan, wat we hebben verbeterd en waar verdere stappen gezet kunnen worden.''
 

Voor een succesvolle toekomst van vleesproductie, vindt Frans Stortelder een goede samenwerking in de gehele keten zeer belangrijk. "Werken aan ’Voedingsketens van de toekomst’ betekent dat het bedrijfsleven en samenleving samen moeten werken", aldus Vion’s COO Pork. Hij presenteerde met name aan ketenpartners uit de landbouw het ketenconcept Good Farming Balance, dat hij in Duitsland wil invoeren. Stortelder benadrukt: "Dit concept willen we de komende maanden ook in Duitsland stevig in de markt te verankeren.''

Voor de toekomst voorspelde trendwatcher Michael Carl een toenemende vraag naar transparantie vanuit de consument. "Onze wereld verandert steeds sneller", aldus de expert van het 2bAHEAD Instituut in Leipzig. Hij verraste de aanwezigen in het auditorium met zijn voorspelling dat over tien jaar goederen op maat worden geproduceerd voor de individuele behoeften van elke persoon. "Standaardgoederen, dat wil zeggen de midden-categorie, zijn niet meer goed genoeg. Met de toenemende digitalisering zal het middensegment afnemen, terwijl de segmenten ‘economy’ en ‘premium’ zullen groeien", voorspelde Carl.

Tijdens de open dag op zondag 9 september waren meer dan 3.000 mensen – zowel leveranciers, relaties uit de omgeving als medewerkers  - naar Vion in Emstek gekomen voor een familie-uitstapje. Vion had zijn deuren geopend en liet de gasten via rondleidingen en films zien hoe varkensvlees wordt geproduceerd. Op het buitenterrein waren er veel culinaire lekkernijen te proeven uit het Vion-assortiment.

Vion

Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van € 5,1 miljard.

________________________________________________________________________

Noot voor de redactie
Voor meer informatie:
Vion Pork
Afdeling Communicatie
Irene Gloudemans
Tel. +31 6 23 39 04 46
E-mail: irene.gloudemans@vionfood.com