Vion scoort hoog op wereldwijde ranglijst voor dierenwelzijnsbeleid en transparantie bij voedingsbedrijven

Boxtel, 4 april 2019 - In het nieuwe duurzaamheidsrapport 2018 beschrijft Vion dat het naar niveau 2 steeg op de wereldwijde Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW). Deze ranglijst analyseert de honderdvijftig grootste voedingsbedrijven ter wereld en geldt wereldwijd als leidende maatstaf voor dierenwelzijnsbeleid en transparantie. 

“Onze activiteiten hebben een logische verbinding met onze boeren en klanten” 
Ronald Lotgerink, CEO van Vion: "Iedere dag eten ruim 100 miljoen mensen wereldwijd iets van Vion. De verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt is onderdeel van onze bedrijfsvoering en van de gesprekken die wij elke dag met onze medewerkers, onze leveranciers en onze klanten voeren. Ook nemen we actief deel aan discussies over voedselveiligheid, vleesconsumptie, dierenwelzijn en volksgezondheid en voeren we gesprekken met overheden die zijn gericht op het in evenwicht brengen van de varkens- en rundveestapel. Ik ben bijzonder trots dat wij voor het derde jaar op rij zijn gestegen op de wereldwijde ranglijst BBFAW, onze activiteiten hebben een logische verbinding met onze boeren en klanten en ik wil ze bedanken voor hun inzet in de keten waar we allemaal onderdeel van zijn.”

Hoogtepunten duurzaamheidsrapport Vion

Zes keer per dag 25 gram proteïne als topsporter
Vion publiceert vandaag haar maatschappelijk verantwoord ondernemen rapport 2018 (MVO). Het rapport gaat via interviews dieper in op de voedingswaarde van vlees voor onder andere topsporters, zoals wielrenner Tom Dumoulin, die zes keer per dag 25 gram proteïne tot zich neemt. Minister Carola Schouten benadrukt het belang van onze boeren als basis van onze voedingssystemen in onze maatschappij.

Vion is het afgelopen jaar in Duitsland als eerste bedrijf gecertificeerd volgens de criteria van de Duitse dierenwelzijnsorganisatie voor melkkoeien. Daarnaast heeft De Groene Weg, het merk voor biologisch vlees van Vion, een EKO-code voor haar varkensvleesketen gelanceerd om het voedselproductieproces duurzamer te maken. In Zuid-Korea won Vion de Hamel Business Award voor investeringen in duurzaamheid en dierenwelzijn. Dit jaar investeert Vion € 35 miljoen in haar locatie in Boxtel. Hiermee bespaart het bedrijf meer dan een miljoen kilometers aan vervoer door duurzamer te werken op deze locatie.

Vion
Vion Holding N.V. (Vion) is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen. In 2018 realiseerde Vion een omzet van € 4,7 miljard, met 11.900 werknemers (fte's).

Vion’s enige aandeelhouder, Stichting Administratiekantoor SBT, is een administratiekantoor dat certificaten van aandelen heeft uitgegeven aan NCB-Ontwikkeling, dat optreedt als het beleggingsfonds van ZLTO. ZLTO is een vereniging voor ondernemers die in de landbouwsector werken.

_______________________________________________________________

Noot voor de redactie
Voor meer informatie:
Vion Group Communication
Nancy Aschman
Tel.: +31 88 995 3716
E-mail: groupcommunication@vionfood.com