Good Farming Organic

Good Farming Organic is het productieconcept waarbinnen biologisch varkensvlees wordt geproduceerd dat te herkennen is aan het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Hiervoor gelden de eisen voor biologische productie op basis van het zogenaamde EKO-keurmerk. Het gaat om een nichemarkt, die Vion bedient via de zelfstandige dochteronderneming De Groene Weg.

Biologische dieren hebben meer ruimte tot hun beschikking om rond en uit te lopen (naar buiten), mogen in alle rust opgroeien, krijgen de kans om hun natuurlijke gedrag te vertonen en worden gevoerd met biologisch voer.

Marktleider De Groene Weg

De Groene Weg is sinds 1981 Nederlands marktleider op het gebied van inkopen, produceren en verwaarden van biologisch vlees.  Het zelfstandige bedrijf is gevestigd in Groenlo. De Groene Weg is gespecialiseerd in het verwerken en verkopen van biologisch varkens- en rundvlees. Het vlees van De Groene Weg voldoet aan de eisen en regelgeving voor de biologische productiemethode. Dat wordt continu gecontroleerd door SKAL. Het biologische vlees wordt in de Nederlandse supermarkt verkocht onder de merknaam van de retailer of het merk Bio+. Ook worden technische delen verkocht aan nationale en internationale klanten.

Als 'ketenregisseur' heeft De Groene Weg grip op alle afzonderlijke schakels binnen het hele proces van boer tot consument. Ketenregie betekent voor De Groene Weg langdurige relaties en samenwerking met alle verschillende schakels in de keten. De boeren die hun varkens leveren aan De Groene Weg zijn aangesloten bij een leveranciersvereniging. Deze unieke positie maakt De Groene Weg een betrouwbare leverancier, omdat we precies weten van welke boeren het vlees afkomstig is. Zo kunnen we garant staan voor kwalitatief en lekker biologisch vlees. Tevens wordt iedere schakel in de biologische keten streng gecontroleerd door onafhankelijke organisaties. Dat geeft vlees van biologische herkomst een veilig gevoel.

De Groene Weg werkt nauw samen met haar eigen boeren en biedt ondersteuning bij het grootbrengen van de dieren. De kwaliteit wordt hiermee verhoogd en de productie kan goed gestuurd worden, aan de hand van de vraag vanuit de consument. In de eigen slachterijen wordt het vlees geproduceerd volgens (inter)nationale standaarden.


Bent u als leverancier geïnteresseerd in De Groene Weg? Ga dan naar www.degroeneweg.eu

Volg VION

Actuele varkensprijzen - lees meer

  Week 7 Week 8
Vleesvarkens € 1.91 € 1.95
Slachtzeugen € 1.68 € 1.74
Biggen € 78.50 € 81.50
Kilogram-verrekenprijs Biggen € 0.82 € 0.82

Nieuws

PLUS richt in samenwerking met Vion unieke, transparante keten in

Varkenshouderij Overesch wint Modderpoelverkiezing 2019

Vion zet warmtemaatregelen in met betrekking tot transport en slachterijen bij hoge temperaturen

Distrifresh met eerste twee 100% elektrisch aangedreven koeltrailers de weg op

Vion verplaatst productieactiviteiten Vleesindustrie Valkenswaard naar andere locaties